Aardappelchips proeven bij Sow to Grow

Op 9 december komen bezoekers van heinde en verre naar Enkhuizen om rond te dolen langs de kramen van de Winterfair 2023.

Dan bakken vrijwilligers, op het voorplein van Sow to Grow, van 11.00 tot 16.00 uur chips, die bezoekers gratis mogen proeven.

Deze proeverij sluit naadloos aan bij de huidige tentoonstelling “Aardappel(w)Eters”, in het museum aan de Westerstraat 111.

De tentoonstelling geeft een overzicht van het verleden, heden en de toekomst van de aardappel. Foto’s en video’s geven inzicht in de teelt, de oogst én de verwerking tot producten zoals zetmeel, frites en chips. Er zijn voorbeelden van de toepassingen van de aardappel in ons dagelijkse leven. 

Naast de foto’s van Ellen Mandenaker is er een collectie, beschikbaar gesteld door oud aardappelveredelaar Jan van Loon, met een keur aan voorwerpen te zien die allemaal iets met de aardappel te maken hebben.  

Bent u na het nuttigen van een schaaltje chips, hongerig geworden naar meer kennis over de aardappel, dan is deze tentoonstelling daarvoor een unieke kans, die t/m 30 december 2023 te bezichtigen is.

Bezitters van de Museumkaart hebben gratis toegang.

Translate »