Amaryllis tentoonstelling in Museum Sow to Grow.
Het einde van het kalenderjaar is bij uitstek de tijd van de Hippeastrum, in de volksmond beter bekend als Amaryllis, met een enorme diversiteit aan kleuren, die een lichtpunt zijn in donkere dagen.
De Nederlandse topveredelaar Pascal Berbée presenteert vele nieuwe cultivars van 8 december 2021 t/m 8 januari 2022.
Maar liefst meer dan 100 bloeiende Amaryllisbollen in potten en bloemen in vazen zijn in een fraai arrangement te bewonderen zijn. Liefhebbers kunnen reeds tijdens de tentoonstelling voor € 5.- een bloeiende bol in pot adopteren, betalen en deze op zondag 9 of maandag 10 januari 2022 komen halen en mee naar huis nemen.
De Amaryllis is een bolgewas uit de familie Amaryllidaceae en staat bekend om de enorm grote bloemen. 
Het geslacht bestaat uit 70 tot 75 soorten en meer dan 600 hybriden en cultivars. De Amaryllis komt in de vrije natuur voor in de (sub)tropische gebieden van Mexico, de Caraïben en tot in het noorden van Argentinië. 
De opkweek van Amaryllis zaden is een delicaat proces dat precies onder de juiste omstandigheden moet gebeuren. Zowel het stuifmeel als de zaden zijn slechts beperkt houdbaar. In de tentoonstellingszaal van het interactieve museum kan men via fact sheets nader kennis maken met de Amaryllis. 
De Amaryllis is rond de kerstdagen zo gewild vanwege de vele beschikbare kleuren en de mogelijkheden om ze in kerststukken te verwerken. De combinatie van rood en groen zijn van oudsher de kleuren van Kerstmis. Groen symboliseert hoop, leven, nieuw begin en rood staat voor lijden, liefde, offer en feestvreugde. Rood en groen staan tegenover elkaar in de kleurencirkel en vormen samen een harmonieuze combinatie.
Translate »