Cursus ‘Kennismaking met de Plantenveredeling’

In januari 2022 start het interactieve museum “Sow to Grow” weer een cursus ‘Kennismaking met de Plantenveredeling‘.
De cursus wordt gegeven op maandagen 10, 17, 24, 31 januari en 7, 14 februari in de stijlkamer van Sow to Grow te Enkhuizen. 

Er is ook een mogelijkheid om de cursus in het najaar 2021 te volgen op de maandagen 24, 31 oktober en 7, 14, 21, 28 november.

Deze basiscursus van 6 keer 3 uur wordt gegeven door medewerkers van Sow to Grow met een ruime praktische ervaring in het vakgebied. De cursus gaat in op het belang van planten voor de wereld en haar bewoners, met speciale aandacht voor de vooraanstaande plaats die Seed Valley en Nederland innemen in het vakgebied van plantenveredeling en zaden en de toelevering van technieken en diensten wereldwijd aan de sector uitgangsmateriaal.
Alle 7 processen van plantenveredeling (verzamelen, veredelen, vermeerderen, verwerken, versnellen, versterken en vermarkten) komen aan de orde.
Deze cursus is interessant is voor (nieuwe) werknemers van veredelingsbedrijven en toeleveranciers, met name voor werknemers die geen groene achtergrond hebben, maar die zich hier wel enigszins in willen verdiepen om een beter begrip te krijgen van de sector, van plantenveredeling en zaden.

De kosten van deze cursus bedragen € 190,- pp. (exclusief BTW, inclusief lesmateriaal, koffie, certificaat van deelname, en bezoek aan Sow to Grow).
Deelnemers kunnen zich opgeven via:  educatie@sowtogrow.nl

Voor nadere inlichtingen kunt u bellen met Gerard Meijerink: tel. 0651 206 913, of mailen naar:  educatie@sowtogrow.nl

Download de folder

 

 

Translate »