Citaat van Agra International: Mijn collega Jarno vertelde dat het bezoek zeer geslaagd was. De docenten en de studenten hebben er veel van opgestoken. Het was een erg educatief bezoek en dat was een zeer welkome toevoeging aan de reis! We houden jullie in ons achterhoofd voor volgende groepen!”

 

Een bezoek aan Sow to Grow wordt steeds vaker een onderdeel van een educatief programma voor buitenlandse groepen die een bezoek brengen aan de Nederlandse agrarische wereld. Zo was er op 11mei j.l. een groep van 22 studenten en begeleiders van de Ecole des Etablières uit Nantes te gast bij Sow to Grow. De reis was georganiseerd door Agra International uit Groningen. 

 

De rondleiding door het museum werd voorafgegaan door een presentatie van een medewerker van Sow to Grow. De betekenis van de plantenveredeling voor de wereldvoedselsituatie en duurzaamheid en ook het proces van de productontwikkeling stonden daarbij centraal. Het begeleide museumbezoek leverde vervolgens een goede illustratie van de wereld van de plantenveredeling en het zaad. De inhoud van een bezoek met presentatie wordt steeds aangepast aan de interesse en het niveau van de groep. 

 

Translate »