Een vrijwilliger aan het woord

door Hans Durieux 

Als vrijwilliger doe ik sinds het begin van Sow to Grow af en toe diensten in het Museum. Ik ben hier heel enthousiast over en het geeft veel energie.

Je ontmoet veel mensen uit de veredelingsbranche, oud-collega’s, ex-concullega’s en nieuwe jonge mensen, die bezig zijn en nog een mooie carrière kunnen maken in onze prachtige, enerverende en innovatieve branche.
[Lees verder] ???
Op de site tekstje dat men zich kan aanmelden via info@sowtogrow.nl

Ongeveer de helft van de bezoekers hebben een link met het vak (direct of via familie en kennissen). De andere helft heeft geen idee wat we met z’n allen doen. Ongeveer 80 à 90 % van deze bezoekers komt heel enthousiast uit het Museum. Men heeft geen idee wat het betekent om gezonde groenten en mooie bloemen op tafel te krijgen. Hoe lang het duurt, hoeveel mensen er in onze branche werken, hoe innovatief, vernieuwend en modern we zijn, dat er zo veel geld wordt geïnvesteerd, hoeveel werk er in het laboratorium wordt verricht en vooral hoe vaak werknemers met hun collega’s in het buitenland werken in zoveel verschillende landen. Dit wordt heel goed en voor hen op een begrijpelijke manier uitgelegd in het Museum.

Ik vind het leuk om juist met deze mensen in gesprek te zijn en de reacties geven mij een trots gevoel om in deze branche te hebben mogen werken en nog steeds actief te zijn. 

En daar doen we het toch voor: onze branche bekender te maken onder een breed publiek! 

Dit wekt de aandacht op van nieuwe potentiële medewerkers, die ons werk in de toekomst zullen voortzetten. En zeker van hen die nooit hadden gedacht dat onze branche zo veel mogelijkheden biedt.
-.-

Translate »