Stilleven.

Een stilleven is een afbeelding van onbeweeglijke objecten, mogelijk een artistieke compositie van roerloze of levenloze voorwerpen.Met het aantal van 58 ingezonden foto’s voor de wedstrijd, afkomstig van 39 inzenders uit het gehele land, mag gerust van een groot succes gesproken worden. Wanneer je naar de stillevens in deze expositie komt kijken, komen de woorden onbeweeglijk, roerloos of levenloos zeker in eerste instantie niet bij je op, maar laat je verrassen. De, door de deelnemers ingezonden foto’s, tonen juist leven. Ze laten fruit zien waar je zo een hap uit zou willen nemen, bloemen die je een mooie plek in huis zou willen geven en groenten waar je een heerlijke schotel mee zou willen bereiden.
De composities waarvoor de makers hebben gekozen, laten hun liefde voor dit kunstgenre in al zijn facetten zien. De zorgvuldig gekozen objecten laten in veel gevallen een duidelijke link met Sow to Grow zien, waar andere objecten om meer verbeeldingskracht vragen.
Kijk goed om je heen en laat je meenemen in de wereld van het stilleven in de fotografie. 

En de winnaar is:

De twee prijzen gaan naar:
De winnaar is: Yvonne Gruis uit Berkel en Rodenrijs: De foto onderscheidt zich van de overige inzendingen door een zekere ‘rauwheid’, of ‘onschuld’. De ronde vormen van de appel contrasteren met de horizontale lijn van de ondergrond. Het steeltje is de deugniet, die het evenwicht uitdaagt.

Een goede tweede: Bart van den Berg uit Enkhuizen: De zaaddozen met inhoud lijken op gezichtjes die je aankijken. De reflectie in de donkere glasplaat verhoogt de spanning van de afbeelding.

De eervolle vermelding: Brigitta Posch uit Enkhuizen.: De schijnbare eenvoud van de compositie, de uitmuntende belichting en de beheerste nabewerking van deze inzending onderscheidt deze foto van de andere inzendingen.

Liefhebbers van fotografie, voedsel en de schoonheid van voorwerpen mogen deze expositie niet missen. Wat is er mooier dan de eindproducten op het voorplein en de Kloostertuin te bewonderen, de creatieve inspanningen van de fotografen te zien op de expositie en in het prachtige museum te leren hoe die producten tot stand komen.

Translate »