Interactief museum ‘Sow to Grow’, in Enkhuizen, biedt leerlingen van groep 7/8 de gelegenheid om kennis te nemen van de wereld van zaden en planten en helpt hen een keus te maken voor de eigen toekomst.

‘Weten zij veel dat ons land wereldkampioen is in plantenveredeling’.

Planten zijn belangrijk voor mens en dier en dragen bij aan het verbeteren van de wereldvoedselsituatie en het welbevinden.

‘Sow to Grow’, A Plant Science Experience,  gevestigd aan de Westerstraat 111 in Enkhuizen,  geeft leerlingen van groep 7/8 de mogelijkheid op een interactieve en speelse wijze meer te weten te komen van de wereld van zaden en planten.

‘Sow to Grow’ wil een bijdrage leveren aan de kennisvermeerdering van jonge mensen over ons voedsel en siergewassen

Dankzij een genereuze gift van zaad- en plantenveredelaar Syngenta kunnen leerlingen gratis gebruik van de faciliteiten van ‘Sow to Grow’.

Het educatieve programma omvat, naast een voorbereidende les op school, een bezoek aan het museum waar de leerlingen door middel van een speurtocht en een aantal opdrachten in het virtuele laboratorium kennis op doen.

In het educatieve programma is ook ruimte voor de leerlingen om kennis te nemen van de mogelijkheden die deze dynamische bedrijfstak biedt aan jonge mensen met belangstelling voor voeding, natuur, technologie en duurzaamheid.

Er zijn talloze banen, op alle niveaus, met uitstekend carrièreperspectief.

‘Sow to Grow’ geeft een blik in de kansen die er zijn in de plantenveredeling.

Het programma start vanaf 1 januari 2019 en wel op de dinsdag- en donderdagochtend.

Informatie of aanmelden kan op info@sowtogrow.nl of per telefoon 0228 725747.

Translate »