Vanaf 2 januari tot 2 februari 2020 presenteert Interactief Museum Sow to Grow een selectie Cymbidium orchideeën.
De orchideeënfamilie (Orchidaceae) is één van de grootste plantenfamilies op aarde. Wereldwijd zijn meer dan duizend geslachten bekend die verdeeld worden over tientallen subfamilies. Juist deze variatie is ontstaan door  natuurlijke kruisingen via zaad. Veredelaars zijn er in geslaagd de decoratieve waarde van de planten nog meer te vergroten.
Deze exotische plant werd in 1799 door de Zweedse botanicus Olof Swartz beschreven. De geslachtsnaam Cymbidium is afgeleid van het Latijnse woord cymba dat ‘beker’, ‘kom’ of ‘boot’ betekent met het verkleinende achtervoegsel -idium.
De expositie wordt mogelijk gemaakt door de firma Ruiter Orchideeën uit Andijk, die deze zeldzame schitterende planten, met  illustere namen als ‘Jungle Girl’ en ‘Finger of Suspicion’ vooral naar Portugal exporteert.

De openingstijden van Interactief Museum Sow to Grow zijn van dinsdag t/m zondag van 12.30 tot 17.00 uur op de locatie Westerstraat 111 in Enkhuizen.

Vanaf 2 januari 2020 accepteren wij de Museumkaart, een reden te meer om, naast de Orchideeën expositie, ook kennis te nemen van de wereld van de plantenveredeling en de invloed daarvan op de mens.

Klik hier voor een impressie van de Orchideeën expositie

Translate »