Saet & Cruyt Collectie Inleiding

Plantenveredeling kent een historie van eeuwen. De geschiedenis van het commerciële veredelen van tuinzaadgewassen begon in 1818 in het West-Friese Andijk en is uitgegroeid tot een vooraanstaande positie in de wereld.

Van al het plantaardig uitgangsmateriaal wat mondiaal gebruikt wordt is naar schatting 60% afkomstig uit Nederland.

De collectie van Saet & Cruyt maakt een onlosmakelijk deel uit van Sow to Grow maakt de historie van dit boeiende vak inzichtelijk.

Beleef in de Experience door de tientallen snippets en animaties het verleden, heden en toekomst en leg zelf de link met het boeiende tuinzaadvak met behulp van de vele historische werktuigen en voorwerpen.

Tijdens het bezoek aan Sow to Grow kan, op afspraak,  een bezoek gebracht worden aan het depot waar nog een deel van de collectie is ondergebracht met onder andere een uitgebreide en waardevolle historische bibliotheek.

Saet & Cruyt beschikt over uitgebreide beeldbanken waarin de gehele collectie digitaal is ondergebracht.

Het Nationaal Museum Saet & Cruyt is opgericht om de werktuigen, werkwijze en historie van het tuinzaadvak inzichtelijk te maken en te behouden.

Het internationale tuinzaadvak  kent zijn oorsprong in het West-Friese Andijk en is in de loop der eeuwen in Nederland uitgegroeid tot een mondiaal vooraanstaande positie in de sector plantaardig uitgangsmateriaal.

Translate »