Op 12 mei waren 100 scholieren te gast bij Sow to Grow in het kader van een Erasmus+ internationaal scholierenuitwisselingsprogramma. Leerlingen uit Spanje en Engeland hebben, samen met havo en atheneum tweetalig onderwijs klassen van de RSG, een serie activiteiten uitgevoerd met als thema de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Sow to Grow was uitgenodigd een bijdrage te leveren.

In een eerste presentatie voor de gehele groep in de RSG werd de relatie gelegd tussen de ontwikkelingsdoelstellingen en plantenveredeling. Plantenveredeling kan vooral een bijdrage leveren aan de doelstellingen die samenhangen met de bestrijding van honger, klimaatverandering en biodiversiteit. Ook het belang van Seed Valley als bakermat en internationaal gerenommeerde regio voor de ontwikkeling van groentezaden werd aan de orde gesteld.

Vervolgens kregen de leerlingen in presentaties en rondleidingen binnen Sow to Grow een beeld van de historie en toekomst van de plantenveredeling. De 3 gidsen hebben hun best gedaan de schat aan ervaring te delen en enthousiasme voor het vakgebied over te brengen op de onderzoekers en consumenten van de toekomst.

 En nu maar hopen dat de beeldvorming over plantenveredeling een positieve impact heeft op een duurzame wereld, hun toekomst…
WvK

Een paar reacties van de deelnemers:

D.S. “I think it was very interesting due to new technology they developed and how the germination methods change the world of plants and humans in various ways.”

M.S-D “We didn’t know that Enkhuizen was so important for seed production for the world markets.” 

J.L. “At the time, I thought the museum would be that interesting, after all it’s about seeds, but Henk (I think that was his name) made it really interesting and outside, Mr. Lewis, gave us seeds to take home and grow!”

Translate »