Museum Sow to Grow in Enkhuizen is gelukkig weer open.

Vanaf woensdag 9 juni 2021 is het interactieve Museum Sow to Grow weer open, weliswaar rekening houdend met de voorwaarden van de overheid ter bestrijding van het Corona virus. Tevoren aanmelden, handen ontsmetten en afstand houden. 

Het museum is een bezoek waard om meer inzicht te krijgen in de veredeling van planten die bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening en het welbevinden van de mens. Je krijgt tevens een beeld van hoe de gewassen op het veld staan. In de Kloostertuin naast het museum en op het voorplein staan talrijke voorbeelden van groenten en bloemen in hun natuurlijke omgeving.

Er zijn vele typen van slasoorten geplant. Binnenkort wordt een expositie geopend gericht op de geschiedenis van sla met de diverse verschijningsvormen en toepassingen.

De jonge planten die nu in de tuin staan moeten nog tot wasdom komen, maar als het zover is kun je een breed scala van slasoorten zien en herkennen.

Laat je verrassen door de veelheid van nuttige informatie die het museum binnen en buiten op een aangename manier te bieden heeft. 

Bezoek het museum. De openingsdagen en tijden zijn woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Maandags en dinsdags is het museum gesloten. 

Betaling graag met PIN.
Op vertoon van de Museumkaart is de toegang gratis. 

Volg ons op Facebook

Translate »