In het weekend van 20 oktober organiseert ‘Sow to Grow’, A Plant Science Experience, in Enkhuizen een speciaal smaakevenement onder de titel ‘Weekend van de Smaak’.

Vrijwel alle voedselgewassen komen uit zaad en zaad is daarmee van levensbelang voor ons bestaan. Voorbijgangers en bezoekers kunnen kennis maken met de variatie in smaak van kiemplantjes. Een ervaring die zowel leuk als leerzaam is. De proeverij is een initiatief van ‘Sow to Grow’ in samenwerking met ‘Koppert Cress’, producent van cressen en eetbare bloemen en blaadjes. Speciaal voor ‘Sow to Grow’ zal een groot aantal van de bijzondere smaakingrediënten gepresenteerd worden die in restaurants over de gehele wereld gebruikt worden om gerechten nog verrassender te maken.

Bakjes met cressen kunnen ter plekke gekocht worden.

Zowel op zaterdag 20 als op zondag 21 oktober zijn de proeverijen van 10.00 tot 16.00 uur bij goed weer op het plein voor ‘Sow to Grow’ aan de Westerstraat 111 in Enkhuizen en anders binnen in de hal van het Nieuwe Weeshuis. Vanzelfsprekend vindt de bezoeker in ‘Sow to Grow’ veel meer informatie over het belang van zaad. De toegang is niet gratis.

In ‘Sow to Grow’ maak je op interactieve wijze kennis met plantenveredeling en de enorme impact hiervan op ons bestaan, ons welzijn en de wereldvoedselvoorziening. Mede door het gebruik van moderne communicatiemiddelen is het een ervaring voor jong en oud.
Einde bericht.

Translate »